Algemene informatie Zwem4daagse

De Zwem4daagse is in 1970 voor het eerst georganiseerd in Deventer op initiatief van voormalig waterpolo-international Ruud van Feggelen. Sindsdien is het een grote publiekstrekker die jaarlijks meer dan 100.000 enthousiaste kinderen en volwassenen trekt.
Het aantal deelnemers verschilt per Zwem4daagse, van 50 tot 2000 deelnemers. Het basisconcept van de Zwem4daagse is: een afstand van 1000, 2000 of 4000 meter afleggen, verspreidt over vier dagen.

Iedereen kan meedoen aan de Zwem4daagse, van jong tot oud! Het zorgt voor een kennismaking met de zwemsport en veel plezier onder de deelnemers.

Veel zwemplezier!

Spelregels Zwem4daagse Emmeloord

COVID-19 protocol deelnemers Zwem4daagse 2020

Om ervoor te zorgen dat jij en onze vrijwilligers de Zwem4daagse veilig mee kunnen doen, zijn er voor deelnemers aangescherpte regels ten opzichte van andere jaren. Door je aan te melden, ga je akkoord met onderstaande maatregelen.

 • De bezoeker trekt thuis de zwemkleding alvast aan;
 • De bezoeker komt niet eerder dan 5 minuten voor de reservering aan bij het zwembad;
 • Een bezoeker kan alleen zwemmen als er online een ticket is gekocht in het juiste tijdvak;
 • Op dag 1 liggen de stempelkaarten klaar in het zwembad;
 • Een commissielid ontvangt de bezoeker voor de ingang van de hoofdentree en levert de stempelkaart op dag 2-3-4 in (bij slecht weer in de sluis);
 • Bij de ingang worden de handen gedesinfecteerd;
 • De bezoeker volgt de routing richting de B-kleedruimte, rekenend houdend met 1,5 meter afstand tot de voorganger;
 • In de gang van de B-kleedruimte trekt de bezoeker de ‘overkleding’ uit en stopt dit in de eigen tas die meegenomen wordt naar het bad. Ook hier wordt de 1,5 meter afstand bewaard;
 • De bezoeker loopt bij voorkeur bij het verlaten van de kleedkamers op slippers;
 • De bezoeker loopt via de zijdeur bij de instructiebaden naar het bad met 1,5 meter afstand op andere bezoekers. Douchen is NIET toegestaan;
 • De bezoeker volgt de routing zoals aangegeven in het bad (zie plattegrond);
 • De bezoeker legt de tas op een stoel in de corridor en loopt richting de gereserveerde baan. Voor het wedstrijdbad is het te water gaan aan de zijde van de duikplanken;
 • De deelnemer houdt rekening met andere deelnemers en houdt afstand bij het in en uit het water gaan.
 • Een bezoeker krijgt een baan toegewezen waar hij of zij mag zwemmen. Er zitten maximaal 6 of 7 mensen in een baan (maximum aantal personen per tijdvak is 40);
 • De bezoeker is verplicht om in het bezit te zijn van een zwemdiploma en brengt alleen een bezoek aan het zwembad om baantjes te zwemmen;
 • De zwembanen worden door elkaar gescheiden van zwemlijnen;
 • Vijf minuten voor de eindtijd klinkt een signaal en rond de bezoeker het zwemmen af en klimt uit het water aan de kant van het diepe gedeelte.
 • De bezoeker haalt de tas op en gaat via de zijdeur bij de a-douche naar de kleedruimte. Douchen is NIET toegestaan;
 • De bezoeker kleed zich zo snel mogelijk om en verlaat via de aangewezen route het gebouw. Bij de uitgang ontvangen zij hun stempelkaart weer terug;
 • Het uitdelen van de medailles op donderdagavond gebeurt bij het verlaten van de accommodatie;
 • Het is niet toegestaan om toeschouwers toe te laten in het zwembadcomplex. Ouders worden verzocht buiten op de kinderen te wachten.

Annulering Zwem4daagse

Mocht door een aanpassing van de corona-maatregelen de Zwem4daagse niet doorgaan, krijgen de deelnemers het inschrijfgeld teruggestort. Als een deelnemer niet mee kan doen door ziekteverschijnselen (de hele week missen), wordt het deelnamegeld ook teruggestort. 

Mondkapje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HERFST

Afstanden: de af te leggen afstand per avond bedraagt minimaal 250 meter voor de jeugd (in totaal dus 4 x 250= 1000 meter) en voor de volwassenen minimaal 500 meter (in totaal dus 4 x 500 = 2000 meter).

Deelname: de deelname staat voor iedereen open die de zwemkunst voldoende machtig is. Dit houdt in dat je minimaal in het bezit moet zijn van een A diploma en zelfstandig moet kunnen zwemmen.

De kosten: € 10,00 per persoon.

Opgave: voor deelname kunt u zich vanaf nu online aanmelden via deze site (Inschrijven), u ontvangt dan na het afronden van de betaling een bevestiging via de mail. Inschrijven in het zwembad kan niet.

Op dag 1 van de zwem4daagse meld u zich bij de balie waar uw stempelkaart klaar ligt. Deze neemt u na het zwemmen afgestempeld weer mee naar huis. Op dag 2-3-4 levert u de stempelkaart bij de balie in.

Medaille: alle deelnemers die met succes aan deze zwem4daagse hebben deelgenomen krijgen de speciaal ontworpen medaille (soortgelijk systeem als dat van de (loop)avondvierdaagse). De uitreiking van de medailles zal op donderdagavond plaatsvinden in het zwembad.

Inlichtingen: voor inlichtingen omtrent de zwem4daagse kunt u kijken bij Contact.

ZOMER

Tijdframes tijdens Zwem4daagse open water
De organisatie van de Zwem4daagse Noordoostpolder heeft er dit jaar voor gekozen tijdsframes te hanteren tijdens deze open water editie. Tussen 18.30 – 19.00 uur start de jeugd t/m 12 jaar vanaf de steiger aan de kant van de golfbaan. Deze deelnemers zwemmen 250 meter richting restaurant Bij Ons onder begeleiding van een volwassene. Van 19.00 - 20.30 uur kunnen alle andere deelnemers per half uur starten. 

Minimale leeftijd 8 jaar en in bezit van een A- en B-diploma
Omdat het open water anders is dan het zwembad, hanteert de organisatie van de Zwem4daagse andere eisen waaraan deelnemers moeten voldoen. Alle zwemmers moeten zwemvaardig zijn en in het bezit van een A- én B-diploma. Deelnemers moeten minimaal 8 jaar oud zijn en onder de 12 worden ze verplicht begeleid door een volwassene die met ze meezwemt. 

In het kort aanvullende eisen voor de zomereditie in het open water:

We hanteren tijdsframes

18.30 - 19.00 voor jeugd t/m 12 jaar onder begeleiding van volwassene
19.00 - 20.30 voor iedereen boven 12 jaar. Start ieder half uur (19.00-19.30-20.00)

Minimale leeftijd 8 jaar
Verplicht A- én B-diploma en zwemvaardig
Als het onweert of bij slecht weer: de organisatie ontruimt direct het water en houdt zich te allen tijde voor om bij dreiging het evenement die dag af te lasten! 

De kosten: bedragen €6,00 per persoon via inlevering van het opgaveformulier en directe betaling.