Algemene informatie Zwem4daagse

De Zwem4daagse is in 1970 voor het eerst georganiseerd in Deventer op initiatief van voormalig waterpolo-international Ruud van Feggelen. Sindsdien is het een grote publiekstrekker die jaarlijks meer dan 100.000 enthousiaste kinderen en volwassenen trekt.
Het aantal deelnemers verschilt per Zwem4daagse, van 50 tot 2000 deelnemers. Het basisconcept van de Zwem4daagse is: een afstand van 1000, 2000 of 4000 meter afleggen, verspreidt over vier dagen.

Iedereen kan meedoen aan de Zwem4daagse, van jong tot oud! Het zorgt voor een kennismaking met de zwemsport en veel plezier onder de deelnemers.

Veel zwemplezier!

Spelregels Zwem4daagse Emmeloord

ZOMER

Tijdframes tijdens Zwem4daagse open water
De organisatie van de Zwem4daagse Noordoostpolder heeft er dit jaar voor gekozen tijdsframes te hanteren tijdens deze open water editie. Tussen 18.30 – 19.00 uur start de jeugd t/m 12 jaar vanaf de steiger aan de kant van de golfbaan. Deze deelnemers zwemmen 250 meter richting restaurant Bij Ons onder begeleiding van een volwassene. Van 19.00 - 20.30 uur kunnen alle andere deelnemers per half uur starten. 

Minimale leeftijd 8 jaar en in bezit van een A- en B-diploma
Omdat het open water anders is dan het zwembad, hanteert de organisatie van de Zwem4daagse andere eisen waaraan deelnemers moeten voldoen. Alle zwemmers moeten zwemvaardig zijn en in het bezit van een A- én B-diploma. Deelnemers moeten minimaal 8 jaar oud zijn en onder de 12 worden ze verplicht begeleid door een volwassene die met ze meezwemt. 

In het kort aanvullende eisen voor de zomereditie in het open water:

  • We hanteren tijdsframes
    • 18.30 - 19.00 voor jeugd t/m 12 jaar onder begeleiding van volwassene
    • 19.00 - 20.30 voor iedereen boven 12 jaar. Start ieder half uur (19.00-19.30-20.00)
  • Minimale leeftijd 8 jaar
  • Verplicht A- én B-diploma en zwemvaardig
  • Als het onweert of bij slecht weer: de organisatie ontruimt direct het water en houdt zich te allen tijde voor om bij dreiging het evenement die dag af te lasten! 

De kosten: bedragen €6,00 per persoon via inlevering van het opgaveformulier en directe betaling.

HERFST

Afstanden: de af te leggen afstand per avond bedraagt minimaal 250 meter voor de jeugd (in totaal dus 4 x 250= 1000 meter) en voor de volwassenen minimaal 500 meter (in totaal dus 4 x 500 = 2000 meter).

Deelname: de deelname staat voor iedereen open die de zwemkunst voldoende machtig is. Dit houdt in dat je minimaal in het bezit moet zijn van een A diploma en zelfstandig moet kunnen zwemmen.

De kosten: in de voorverkoop betaal je €8,00 per persoon. Kom je tijdens de Zwem4daagse zelf? Dan betaal je € 10,00 per persoon.

Opgave: voor deelname kunt u zich vanaf 16 september online aanmelden via deze site (Inschrijven), u ontvangt dan na het afronden van de betaling een bevestiging via de mail. Vanaf 30 september kunt u zich ook inschrijven bij de kassa van zwembad het Bosbad tegen gelijktijdige betaling van de deelnemerskosten. Na betaling ontvangt u binnen een dag een bevestiging via de mail.

Op dag 1 van de zwem4daagse meld u zich bij de balie waar de stempelkaart voor u klaar ligt, deze neemt u na het zwemmen afgestempeld weer mee naar huis. Op dag 2-3-4 levert u de stempkaart weer bij de balie in.

Medaille: alle deelnemers die met succes aan deze zwem4daagse hebben deelgenomen krijgen de speciaal ontworpen medaille (soortgelijk systeem als dat van de (loop)avondvierdaagse). De uitreiking van de medailles zal op donderdagavond vanaf 19:30 uur plaatsvinden in het zwembad. Randactiviteiten: om de zwem4daagse nog leuker te maken hebben wij ervoor gezorgd dat er iedere avond een leuk randprogramma wordt aangeboden.

Inlichtingen: voor inlichtingen omtrent de zwem4daagse kunt u kijken bij Contact.